Meni

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV IN POGOJI POSLOVANJA

POSLOVANJE

Spletna trgovina LivingPix.si je manjše družinsko podjetje in večina izdelkov je delana ročno. Zaradi natančnosti pri izdelavi vaših naročil se lahko zgodi, da v času naročila kupca določen artikel NI NA ZALOGI. V takšnem primeru vas o NEDOBAVLJIVOSTI artikla obvestimo po elektronski pošti oz. telefonu.

Spletna trgovina LivingPix.si deluje v podjetju LivingPix, spletna trgovina,Teja Todorović Diaz s.p., Kverova cesta, 6000 Koper, Slovenija.
Davčna številka: 75762889

Matična številka: 8357781000

številka vpisa v poslovni register AJPES: 316-07-00261-2019/2 z dnem 19.01.2019

LivingPix.si (v nadaljevanju prodajalec) posluje v obliki spletne trgovine. Uporaba je brezplačna. Kupec izbira in naroči izdelke in storitve, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v blagovne skupine. S potrditvijo naročila je kupec oddal naročilo, ki se obdela glede na možne plačilne pogoje.

NAROČANJE ARTIKLOV

– Navodilo

V spletni trgovini dodate želeni izdelek v košarico tako, da kliknete na ikono NAROČILO. Za pregled naročila, kliknete gumb Košarica v glavnem meniju v zgornjem levem kotu strani. V nakupovalni košarici so zbrani podatki o vašem naročilu (izbrani izdelki, njihova količina in cena). V pregledu košarice lahko spreminjate količino izdelkov ali izbrane izdelke odstranite iz košarice.

– Prijava

Naročilo zaključite tako, da kliknete gumb Naprej. Če ste se že kdaj prej prijavili v E-trgovino, vnesete svoj e-poštni naslov in geslo, če pa se prijavljate prvič, morate registrirati in aktivirati uporabniški račun.

Zaradi zagotavljanja varnosti in resničnosti podatkov, je za nakup preko spleta potrebna registracija v https://LivingPix.si/ trgovino. Ko izpolnite registracijski obrazec boste na navedeni e- poštni naslov prejeli aktivacijsko kodo in povezavo. Potrebno je le klikniti na povezavo v e-pošti in vaš račun bo aktiviran.

Naročilo lahko opravite tudi kot gost, vendar so vaši podatki potrebni za pošiljanje paketa.

Po prijavi še enkrat preglejte podatke o naročilu in nadaljujete s klikom na »Naslovi«, kjer vpišete naslov, na katerega želite prejeti naročilo (“Vaš naslov za dostavo”) in naslov, na katerega želite da bo račun izstavljen (“Vaš naslov za plačilo”). Izberite polje »Dostava« in s klikom na prazni kvadratek označite polje Pogoji (»Strinjam se s pogoji in jih sprejemam«). Kliknite na polje naprej in izberite način plačila. V zadnjem koraku vam preostane še samo pregled podatkov in potrditev naročila (klik na “POTRJUJEM NAROČILO”). V primeru da želite spremeniti podatke kliknite na “NAZAJ”.

– Potrdilo o naročilu

Na vaš e-naslov boste najprej prejeli obvestilo o obdelavi naročila. Nato boste prejeli potrditev naročila, izdelke pa bomo skupaj z računom dostavili na izbran naslov. V primeru, da želite dodatne informacije v zvezi z vašim nakupom, se sklicujte na referenčno številko naročila, ki jo najdete v prejetem potrdilu o naročilu.

– Izbiranje artiklov

Artikle izbirate s pomočjo menija v levem delu okna pri čemer si izberete najprej glavno skupino nato podskupino in nato želeni artikel iz izbrane glavne skupine. Če želite izvedeti več o želenem artiklu, kliknite na prikazano sliko od izbranega artikla.

– Iskanje artiklov :

V vnosno polje vpišite besedo, za katero želite poiskati povezave na določene artikle. Pri iskanju lahko izbirate med iskanjem po nazivu artikla ali njegovem dodatnem opisu.

– Pregled košarice

Pri vpogledu v košarico lahko spreminjajte naročeno količino ali brišete artikle iz košarice.

– Naročanje blaga

Ne pozabite navesti svojih podatkov :

– ime in priimek
– naslov
– kraj s poštno št.
– tel.št.. – gsm,
da vas lahko obvestimo o poteku priprave naročila ali sporočimo v kolikor artikla ne bi bilo na zalogi.

V kolikor opazite da ste se pri naročanju zmotili, nam do dneva sprejema naročil to sporočite, da vaše naročilo popravimo. Po tem dnevu naročila ni mogoče spreminjati

Pri naročanju nam vedno dopišite svoje podatke. V kolikor nam pri naročilu ne dopišete vseh podatkov, Vašega naročila ne moremo sprejeti. Vsa vprašanja glede naročanja artiklov oz. nejasnosti nam posredujte na e-mail: spletnatrgovinaLivingPix@gmail.com

– Splošni pogoji

Cene veljajo do preklica.

SKLEPANJE POGODBE

Naročilo je potrjeno, ko kupec prejme avtomatsko poslano sporočilo na e-naslov s potrdilom o prejemu naročila, ki ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je pričela vršiti odprema, ampak vas le obvesti, da je sistem prejel vaše naročilo in da je stekel postopek za prodajno pogodbo. Kupoprodajna pogodba je sklenjena, ko prodajalec po elektronski pošti potrdi kupčevo naročilo za nakup blaga.

ZAUPNOST PODATKOV

Podatki, ki jih posreduje kupec, so strogo zaupni, in se obravnavajo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur.l. RS št. 59/1999, 57/2001, 59/2001-popr.) in Zakonu o varstvu potrošnikov – ZVPot-UPB1 (uradno prečiščeno besedilo – Uradni list RS, št. 14/03)

CENE IN VELJAVNOST PONUDBE

Tečaj evra je izračunan po centralnem paritetnem tečaju (1 EUR = 239,64 SIT). Prodajalec ni davčni zavezanec. Vse cene so brez DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku oddaje spletnega naročila. (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu: naročilo sprejeto). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Kupec lahko plača blago na tri načine:
– po povzetju pri podjetju GLS ali Pošta Slovenije
– preko bančnega nakazila na TRR prodajalca
– preko bančnih kartic, ki so registrirane za nakupovanje na spletu

DOSTAVA

Blago iz zaloge, naročeno v spletni trgovini LivingPix.si, gre na pot v najkrajšem možnem času, takoj po vidnem nakazilu.

Da bi naročene artikle dostavili kar se da hitro, bomo vedno izbrali najbolj optimalno pot. Večinoma je to paketna dostava Pošte Slovenije.
Če kupca ob dostavi ni na navedenem naslovu, pa lahko prevzame paket na najbližji pošti.

V primeru naročila obsežnejše personalizirane stortive albumov ali fotoknjig se o dobavi dogovarjamo z vami glede na vaše odobritve končnega produkta ter časa potrebnega za tisk fotografij oziroma fotoknjige. O potrebnem času dostave vas sproti obveščamo, ta čas v povprečju ne preseže 10 dni po vaši končni odobritvi produkta.

POŠTNINA

V primeru plačila po povzetju poleg poštnine Pošta Slovenije za stroške plačila po povzetju zaračunava provizijo, katera bremeni kupca. Prodajalec ne nosi odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljavca. V primeru, da na kupčevem naslovu v trenutku dostave ni možen prevzem oz. plačilo blaga, bo dostavljavec pustil pisno obvestilo za prevzem na lokalni pošti Pošte Slovenije.

DOBAVNI ROK

Do 14 delovnih dni, v kolikor je blago na zalogi.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA IN VRAČILO BLAGA

Kupec ima pravico, da v 14 ( štirinajstih ) dneh od prevzema blaga obvesti prodajalca in sicer po pošti LivingPix, spletna trgovina, Teja Todorović Diaz s.p,
Kvedrova Cesta 11, 6000 Koper
ali na kontaktni email: info@livingpix.si
da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.

Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora prodajalcu vrniti najkasneje v štirinajstih (14) dneh po sporočilu o odstopu. Vračilo plačil mora prodajalec opraviti najkasneje v štirinajstih (14) dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodb.
Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v nepoškodovani originalni embalaži. Priložen mora biti račun.
Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.
POZOR! Možnost odstopa od pogodbe NE velja za pravne osebe.
Kupec, ki od pogodbe ali naročila odstopi, mora blago vrniti nepoškodovano v originalni embalaži in v nespremenjeni količini. V primeru, da je ugotovljeno, da je nastala fizična poškodba na blagu, da se količina ne ujema je kupec dolžan poravnati nastalo škodo
Odstop od pogodbe ne pride v poštev v naslednjih primerih:

– če je izdelek narejen po naročilu (storitve urejanja fotografij in izdelave foto albumov in foto knjig)
– če je blago poškodovano, umazano ali pa so vidni sledovi uporabe (fizične poškodbe, stik s tekočino, ipd)
– v primeru, da pride do poškodbe ali uničenje embalaže se vrednost blaga zniža. Vsako embalažo je mogoče lepo odpreti, da ni vidnih posledic odprtja. Za poškodovano embalažo (raztrgana embalaža, neprimerno zapakiran paket) lahko trgovec zaračuna odškodnino do višine 20% vrednosti blaga.
Trgovec bo vsak vrnjen paket, vsebino in izdelek poslikal s fotoaparatom kot morebitno dokazilo o nastali škodi.

STVARNA NAPAKA
Napaka je stvarna, kadar:

– artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
– artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
– artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
– je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?
Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?
Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla.

Vračilo zaradi stvarne napake se lahko uveljavlja, v kolikor se napaka pokaže v roku dveh let po prevzemu blaga. Kupec ima časa dva meseca od odkritja napake, da o le-tej obvesti prodajalca in zahteva uveljavljanje stvarne napake.

Obrazec za prijavo stvarne napake vam pošljemo, v primeru da ga želite. Pišite nam na: info@LivingPix.si in vam ga bomo poslali.

SKLEPANJE IN ARHIVIRANJE POGODBE

Pogodba se sklepa v slovenskem jeziku. Sklenjene pogodbe med naročnikom in prodajalcem se v elektronski in pisni obliki arhivirajo na sedežu podjetja LivingPix, spletna trgovina, Teja Todorović Diaz s.p. Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na: info@LivingPix.si. Sklenjene pogodbe (računi) se hranijo v skladu s pravilnikom in so kupcu dosegljive v primeru posredovane zahteve. Evidence kupcev hrani LivingPix, spletna trgovina, Teja Todorović Diaz s.p. in se ne posredujejo tretjim osebam.
LivingPix,spletna trgovina, Teja Todorović Diaz s.p. jih lahko uporabi za obveščanje svojih strank o akcijah in podobno.

GARANCIJE IN REKLAMACIJE

Reklamacije, ki se pošiljajo s paketno distribucijo, morajo biti predpisano zapakirane v originalno embalažo. Vse reklamacije, nepravilno zapakirane ali tiste, pri katerih je prišlo do vidnih mehanskih poškodb pri transportu, ne bodo prevzete s strani prodajalca temveč bodo vrnjene pošiljatelju na njegov strošek.

Poškodbe pri transportu

Prodajalec ne odgovarja za morebitne poškodbe pri transportu, ki so nastale, pri pošiljanju in prejemanju reklamacij.

Kupec je dolžan pri prevzemu pošiljke praviloma pregledati njeno vsebnost. V primeru poškodb pošiljke je kupec dolžan celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) prinesti na lokalno pošto Slovenije in skupaj s poštnim delavcem sestaviti uradni zapisnik o poškodbi pošiljke.

Kupec bo odstopil pošiljko, katera bo skupaj z uradnim zapisnikom na stroške pošte poslana na naslov Pošte Slovenije, 6000 Koper.

Po prejemu poškodovane pošiljke bo pošta Koper obvestila prodajalca, ki bo v najkrajšem roku poslal kupcu nov izdelek oz. pošiljko.

PRITOŽBE IN SPORI
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se lahko kupec v primeru težav poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se lahko odda prek e-poštnega naslova: info@LivingPix.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. LivingPix, spletna trgovina, Teja Todorović Diaz s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi tukaj: klik

ŠKODA

Prodajalec ne nosi odgovornosti za morebitno škodo, nastalo zaradi nepravilne oz. malomarne uporabe izdelkov.

STROŠKI NAROČANJA

Stroški naročanja po telefonu, internetu se ne razlikujejo od običajne osnovne tarife.

PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE

Spletna stran je za namen tega pravnega obvestila pojem, ki zajema vse spletne strani na naslovu https://LivingPix.si/ (v nadaljevanju: Spletna stran).

Avtorska dela, ki so na kakršenkoli način vključena v Spletno stran (na primer vsebine, članki, avdiovizualna dela, slikovni material in podobno) so avtorskopravno varovana. Blagovne oziroma storitvene znamke, ki so na kakršenkoli način vključene v Spletno stran so varovane s predpisi o industrijski lastnini.

Vse pravice pridržane. Uporabnik lahko uporablja vsebine na Spletni strani izključno za svojo osebno, to je nekomercialno rabo. Vsaka druga oblika uporabe vsebin Spletne strani (na primer kopiranje, reproduciranje, distribuiranje…) v komercialne namene je prepovedana.

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Vaše osebne podatke potrebujemo iz dveh razlogov:

  • da lahko odgovorimo na vaše povpraševanje,
  • da vam lahko zagotovimo najboljšo možno izkušnjo na naši spletni strani ter drugih digitalnih kanalih, ki jih uporabljamo.

LivingPix, spletna trgovina, Teja Todorović Diaz s.p, se zavezuje, da podatkov, ki jih boste posredovali preko spletnih strani www.livingpix.si ali na kakršenkoli drug način, ne bo prodajalo, posojalo ali kakorkoli drugače posredovalo tretjim osebam.

Vsi podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj za interno evidenco in v namen, zaradi katerega so bili posredovani. Vaši podatki bodo skrbno varovani pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem.

Kadarkoli lahko pisno z elektronskim sporočilom na info@livingpix.si zahtevate, da spletna stran www.livingpix.si trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik na zahtevo možnost vpogleda in ažuriranja podatkov v bazi podatkov.

LivingPix, spletna trgovina, Teja Todorović Diaz s.p, posredovane podatke zbira, obdeluje in hrani skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-2) in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR). Zbranih podatkov o svojih strankah ne posredujemo tretjim osebam, razen državnim organom za namen pregona storilcev prekrškov in kaznivih dejanj, kadar ti to izrecno zahtevajo po veljavni zakonodaji. Ponudnik navedene osebne podatke naročnikov shranjuje na tehnično in programsko varovani opremi.

Kakršnekoli podatke, ki jih LivingPix, spletna trgovina, Teja Todorović Diaz s.p. pridobi na kakršenkoli način preko spletne strani, so namenjeni izključno za komercialno rabo LivingPix, spletna trgovina, Teja Todorović Diaz s.p. in jih varuje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 59/1999, 57/2001, 59/2001).

Ob obisku strani se nekateri podatki (IP naslov, datum, čas, naslov strani, s katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za statistične obdelave.

Spletne strani uporabljajo “piškotke”. To so majhne datoteke, ki se ob obisku strani shranijo na vaš disk. Piškotki vam lahko olajšajo nadaljnje obiske strani. Z nastavitvami v vašem brskalniku se lahko odločite ali boste “piškotke” sprejeli ali zavrnili. 

 

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Spletne strani www.livingpix.si so postavljene in vzdrževane z največjo možno mero skrbnosti. Kljub temu LivingPix, spletna trgovina, Teja Todorović Diaz s.p, ne more jamčiti za ažurnost, točnost ali pravilnost vseh informacij na straneh. Vse informacije na spletnih straneh se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Prav tako LivingPix, spletna trgovina, Teja Todorović Diaz s.p, ne sprejema odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi neposredno ali posredno nastala zaradi uporabe, nepravilnega delovanja in/ali nedostopnosti teh spletnih strani.

V primeru sklicevanja ali povezovanja teh spletnih strani z drugimi, ki so v lasti ali upravljanju tretjih oseb, LivingPix, spletna trgovina, Teja Todorović Diaz s.p, ne prevzema odgovornosti za vsebino ali pravilnost delovanja teh spletnih strani.

LivingPix, spletna trgovina, Teja Todorović Diaz s.p, se bo trudila, da bodo podatki na spletni strani pravilni in ažurni, vendar LivingPix, spletna trgovina, Teja Todorović Diaz s.p. niti druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri izdelavi spletne strani ali še sodeluje pri nadgradnjah spletne strani ne more biti odgovorna za navadno škodo ali izgubljeni dobiček ali nepremoženjsko škodo, ki bi lahko uporabniku nastala zaradi uporabe spletne strani ali nezmožnosti uporabe le-te.

LivingPix, spletna trgovina, Teja Todorović Diaz s.p. lahko kadarkoli brez predhodnega obvestila spremeni spletno stran.

 

SPLOŠNO

Za morebitne spore iz naslova uporabe spletne strani se uporabi slovenska zakonodaja.

Za rešitev morebitnih sporov je pristojno sodišče v Kopru.

To pravno obvestilo lahko LivingPix, spletna trgovina, Teja Todorović Diaz, s.p. kadarkoli spremeni brez predhodnega obvestila.

Z uporabo spletne strani uporabnik potrjuje, da je sprejel tu opisane pogoje in da se z njimi strinja.

Za vsa vprašanja v zvezi s tem pravnim obvestilom se prosimo obrnite na info@LivingPix.si